SLAKTBOLLIreviken, Lördag 990703:

Slakbollsfesten har nått sin sista fas !! Slutspelet har börjat och det blir ett raffel utan like.

Schmutswaffe börjar med att snabbexpediera Cooksuckers i en 3-1 match, där tredje set var det enda med gastkramning. Verner Aski och Verner Kloti spelade sitt bästa set och höll Världsmästarklass i några minuter. Scmutswaffe lätt vidare.

Soporna hade lite mothugg i början på sin match mot Flintstones, men repade sig efter en setförlust och avgjorde relativt enkelt till slut.

Tredje kvarten bjöd på en överraskning: Domarjävlar kom från ingenstans och gjorde rent hus i maktkampen med Bylingen. Säkert spel från Aranda & Rendon som fick apberget att vädra sensation. Domarjävlarna till semifinal mot Magnaterna.

I första semifinalen gick Schmutswaffe ut mot Soporna. Den gamla Boysenbärsbröderna stod här öga mot öga på var sin sida om nätet. Schmutswaffe verkar nu ha fått igång maskineriet och gjorde processen kort med Soprna i tre raka. Hans & Horst i final !

I den andra semifinalen fick så Magnaterna beträda planen för första gången. Och där stod inte allt rätt till kan vi konstatera. Trots ett 2-0 läge efter en dry halvtimme, fick alla en känsla av obalans. Och i tredje set klappade spelet ihop. Även i fjärde hade man svårt med Domarjävlarna, som presterade skönspel, men lyckades turligt spika ihop kistan i rätt ögonblick. Magnaterna till Final, planenligt.

Match om tredje blir en uppgörelse mellan Soporna och Domarjävlar. De senare vann två matcher under VM, varav en under Lördagens slutspel. Dock ej denna, vilket ändå ger dessa gossar ett fjärdepris. Vinner gör alltså Soporna med klara 3-1 och tar bronsplatsen i Slaughtermania X.

Finalen blir en femsetare med otroliga svängningar i setsiffrorna. Efter ett jämt förstaset, där Schmutswaffe vinner med 21-17, följer två rejäla genomklappningar: 5-21 och 21-8. I fjärde set ser vi återigen en comeback av Magnaterna som kvitterar till 2-2 i set via 17-21.  Men inget kan stoppa Hansi & Horst. 21-13 i bekväm stil och guldet är bärgat. Världsmästarna 1999 heter:
 

SCHMUTSWAFFE

 
 


LITE ÄLDRE NYHETER FRÅN I.S.F.

Ireviken, Fredag 990702:

Favoriterna börjar utkristalliseras under dagen. Vi har sett Schmutswaffe, Magnaterna och Soporna göra rent hus och när kvällen var nådd var som vi misstänkt tidigare en set-skillnads uppgörelse. I topp fann vi Magnaterna som med sin dunder-slaktboll lätt tog hem förstaplatsen i grundserietabellen och därmed får gå direkt till semifinal.

Kvällen var hyfsat hård. Halv styrka tog blivande födelsedagsbarnet Carli till Visby på en sväng-om med McFlurry och vinylplattor. Övriga intog panget med storm. Hög stämning med dans (!), brottning och flaskgång. Kul !! Det här gör vi om. I morgon är det VM-finaler....

Ireviken, Torsdag 990701:

Spelet har börjat. Och den här gången ÄR det jämnare än vanligt. Samtliga lag har vunnit matcher idag, vilket alltid är kul. Dessutom har förhandsfavoriterna visat sig fullt mänskliga. I topp hittar vi tre lag som endast fått stryk av varandra ( Schmutswaffe, Magnaterna och Soporna ). Det skall bli mycket intressant att följa set-striden mellan dessa lag, då det lag med samma poäng rangeras efter bästa set-skillnad. Och den som vinner grundspelet blir direktkvalificerad till semifinalen.

Kvällen blev ovanligt lugn. Vi har tydligen sargats av ålderns tand och har inte styrkan att kalasa 5 dagar i rad. Lägret var stilla redan vid 00:00. I morgon har vi ju alla viktiga matcher att tänka på.

Ireviken, Onsdag 990630:

Samtliga spelare har infunnit sig på spelarhotellet nu. Allt är väl. Bollar och banpreparering har kontrollerats, Slaktbolls-CD'n har premiärspelats och humöret är på topp. Vi har förmodligen världens bästa idrottsmän på plats här i år.

Nu hägrar en afton med genomgång av året som gått, lite barbesök och en god natts sömn. I morgon börjar världsmästerskapet - och här hos oss får ni uppdateringar med resultat och annat matnyttigt.

Juniorrapporten: Edwin har haft lite ont i magen och pruttat lite extra idag, men nu är han bra igen.

Stockholm, Lördag 990625:

Nu börjar det dra ihop sig till årets jubileums-turnering. Helt fantastiskt, Slaktbolls-VM fyller 10 år !!

Förberedelserna är i full gång. Hemsidorna sväller. Spelarna köper nya munderingar. Program och tidning skapas. Slaktboll Mania ligger för pressning. Spänningen ökar. Kommer årets förhandsfavoriter att klara pressen ? Kommer TV att sända årets VM ?

Samtliga spelare, åskådare och Elvis: Välkomna till Slaktbolls-VM 1999. Rapporter från Centercourten hittar Du här, på ISF's hemsidor.

Stockholm, Fredag 990108:

Slaktbollarnas Vinterkonselj har klarats av i Trettonhelgen. Merparten av spelarna tittade in på en lång afton med Video, snack, snacks och laglottning. Arrangören Kent hade bra teknisk utrustning, fina lokaler och urgamla nötter. Överlag väl godkänt !!

Rådslaget hölls i sedvanlig ordning. Styrelsen är oförändrad i sin sammansättning. Rådslaget klubbade igenom att startavgift för nästa VM blir 100 SEK. VM i Slaktboll kommer att genomföras i Ire 1-4 Juli i år. Turneringen omfattar i år 7 lag. Spelordning meddelas som vanligt via Slaktbollsnytt. Rådslaget beslöt också att genomföra VM-banketten på tomten i år. Kent ordnar med maskineri för tapp. Jens ordnar utskänkningstillsånd och Paula får till uppgift att ordna med maten.

Video-stunden inleddes med 'bortklippta scener' från 1997 års VM, där vi äntligen fick se final-skvalpandet och efterdyningarna från det eventet. Därefter fick gästerna en 155 minuters kavalkad av VM98 från Slaktbollsnytts redaktion. En trevlig återblick på året som gick, kryddat med en del nyheter på spelarfronten.

Största samtalsämnet var såklart att de stora svikarna, Taisto och Peter Wahlström, hade lämnat återbud till VM99. Skälen är de klenaste i världshistorien och Förbundet överväger i dagarna om deras licenser skall dras in eller någon annan disciplinär reprimand skall utföras. Svagt grabbar !!

Därefter var det lottningsdags. Spelarna rankades och lottningen utfördes med hjälp av jourhavande Slaktbollsassistent: Elvis. Lagen är som vanligt jämna och fina ( men med ett enormt favorittryck på ett av dem ) och blev enligt följande:

1. Niklas Sjöblom / Jens Iwarson
2. Christer Askhag / Matts Swerkström
3. Fredda Sabel / Labbe Forsberg
4. Thomas Wahlström / Freddy Johansson
5. Carli Lind / Hasse Westerberg
6. Patrik Wennerland / Kent Laxfors
7. Mange Sabel / Thomas Johansson
Och nu börjar dessa lag att förbereda sig inför jubileet 1-4 Juli. Slaktbolls-VM fyller 10 år och vi kommer att ha en härlig turnering att se fram emot. Gott nytt år !!!

Ireviken, Lördag 980704:

VM's sista speldag och stämningen är på topp ! Alla lagen kom till start på morgonen och cupspelets bryska utformning har nu skördat lag på löpande band. CCCP, Lost Lobos, Snövit och Chaingang åkte i kvarten. I rafflande 4-setare gick Överskottslaget och The Constructors samma öden till mötes i semifinalerna.

Constructors vinner sedan matchen om tredje pris efter ett samlat avslut. Inget skönspel, men fullt tillräckligt mot ett oinspirerat Överskottslag.

I finalen ställs The Flying Carpenters mot GB-Gubbarna och publiken bjuds igen på skönspel på elitnivå. Efter att dammet lade sig på den stekheta planen kunde vi konstatera att det smått bortglömda guldgosselaget Flying Carpenters hade gjort det igen. GRATTIS !

Ireviken, Fredag 980703:

VM rullar vidare. Efter en hel dags grundspel börjar en del lag se mer favoritbetonade ut än andra. Och vissa spelare ser ofelbart tjockare ut än någonsin, men det går bort i den stekheta solen. Gårdagen var en svart dag för Lost Lobos. Ingen vinst och dessutom en allvarlig skada. Denna visade sig nu på Fredagen vara sådan, att man fann det lämpligast att ställa av LobboTony och hans plats har besatts av en gammal bollkalle i viken.

När grundspelets samtliga matcher så hade spelats, stod det klart att ett riktigt gammalt världsmästarlag, Flying Carpenters, hade tagit sig igenom med flest vinster under bältet. Sämst var ryssarna, CCCP, som endast har en seger. Där hade det ju utlovats en hel del nyskapande spel, från de bulletiner vi fått från Moskva.

Vädret är som vanligt bra, men det kommer märkliga molntussar och dimma in över centercourten ibland. Vatten och luft bättrar sig sakta, men det bästa vädret brukar dyka upp till Finaldagen, Lördag.

Ireviken, Torsdag 980702:

VM har så äntligen öppnat sina dörrar, för nionde året i rad. I natt anlände Släggan och Hammarn med en sen båt, strax efter det att Kebne-Kaknäs landat i Sverige igen. Och sist in startfållorna var de förvirrade Empire-Eiffel och Burt samt en bilburen rookie vid namn Bud.

Efter sedvanlig inskrivning och det vanliga spelar-rådet, drog den första VM-matchen igång. Flying Carpenters och Överskottslaget drabbade samman under stort jubel från den kunniga publiken och bjöd upp till världsmästarspel i en fyrasets-batalj. "Snickarna" gick segrande ur striden och så var karusellen igång. Resultaten från dagens spel finner Ni via länken nedan.

Efter en full dag på planen så laddas det nu för Irebaden. Red Dream har som rutinerad raggare redan ankrat med ett säkert hugg i en Grand Lit. Övriga ser avundsjukt på och hoppas ha lika mycket tur i kväll. Men Snövit har som sagt Strandraggarn' plockat bort från sortimentet.

Ireviken, Onsdag 980701:

Dagen börjar med lång sovmorgon för de trötta gossar som roade sig kungligt första kvällen. Den ende som orkade upp i morgonsolen var Red Dream, som sedvanligt tog med sig en V75-blaska ut på gräset. Resten av lirarna anslöt runt 10-tiden.

En hel del ärenden skulle uträttas inför morgondagen, så en armada av spelare begav sig in mot Visby för att handla, lämna och spela trav. Många spelare anslöt med färjan: Galne Gunnar, LobboTony, Hannibal och Clark. En påfallande stor del av spelarna startade sedan att jobba på sina utseenden, vilket kommer att framgå med önskvärd tydlighet på bilderna från VM i år.

En del av nykomlingarna tränade i afton-diset innan det var dags att ladda inför kvällen.

Vädret i Ireviken höll låg standard på eftermiddagen. Dimmigt och faktiskt en del regn. Och det ville aldrig riktigt spricka upp därborta...

Kvällsövningarna var inte mycket att orda om. Man snackade Slaktboll och drack pilsner nere på Irebaden. Än saknas en del för att det skall fullt ös på stället, men det är fortfarande spelare i antåg. Och VM börjar som Ni vet i morgon !!

Ireviken, Tisdag 980630:

Äntligen har vi anlänt till Ireviken för att tillsammans förbereda oss inför Slaktbolls-VM. Ego tog emot hemma på tomten när Igor, Snål-Ove, Vjatjeslav, Red Dream och LoboTommy rullade in och bara några minuter senare så stod vi på centercourten igen. Livet är härligt.

Nytt för i år är bollen som, efter att ha fått en ömsint bearbetning hos bollsömmerskan Monika i Skövde, är helt handsydd och optimalt balanserad. Aldrig har spelarna umgåtts med en så exceptionellt tight trasa på planen. Eller som Ego sade efter sin första träningseger: "-Den här är tamejfaan helt PERFEKT !!"

Domedagsbaren har kommit på plats också, vilken har blivit en naturlig samlingsplats för de licensierade spelarna. Under eftermiddagen och kvällen vallfärdar nu de sista spelarna till tävlingsplatsen så inskrivningen i morgon bitti kan påbörjas på utsatt tid, Sekretariatet klockan 06:00.

Redaktionen har tagit sina första vädervärden och kan rapportera att det är 15 grader Celsius i buktens vatten samt klar himmel med en strålande varm sol. Spelarna ser välmående ut och redaktionen ser med tillförsikt fram emot ett härligt VM.

Kvällen ägnade trupperna åt att se Argentina-England från fotbolls-VM. Snudd på Slaktbolls-klass i den fighten. Därpå tog sig hela eliten ned till Irebaden för att koppla av. Mest minnesvärt är Ego's lyckade försök att plocka upp och glufsa i sig en gladpacksinvirad frukostfralla ur en brödburk - utan att använda händerna. Benägen assistans av Vjatjeslav i det kluriga uppdraget att få av plasten under tjutande bifall från åskådarna. VM börjar om två dagar !!

Slaktbolls-VM 1998

Stockholm, Söndag 980628:

VM i Slaktboll närmar sig nu med stormsteg och vi har bråda dagar att färdigställa hela arrangemanget. Tyvärr har två av de anmälda lagen råkat ut för skador, varför det sent om sider har plockats in reserver på dessa platser.

Överskottslaget har, efter en knäskada, fått in en rookie bredvid Snål-Ove's sida. Denna nykomling är halvt blind och kan inte mycket om Slaktboll, men kommer säkert att utvecklas till något fint. Vi känner till denne spelares seghet, en egenskap som säkerligen kan komma till pass.

The Constructors fick ett fästingbett på halsen, och vips byttes den redan spelklara fotbolls-rookien ut mot en likadan. Han har suttit på läktarna vid flertalet tillfällen tidigare och har sannolikt goda förutsättningar att vara på elitnivå lagom till slutspelet.

Temperaturen i Ireviken rapporteras vara 15 grader Celsius och redaktionen på Slaktbollsnytt kommer strax att göra dessa mätningar på plats. Men först har vi en tidning att göra !!

Stockholm, Måndag 980608:

Samtliga lag är nu anmälda till Slaktbolls-VM 1998. De är:
The Flying Carpenters                Sledge / Hammer
GB Gubbar / Childish Oldtimers       Ego / Red Dream
Överskottslaget / Team Surplus       Snål-Ove / Galne Gunnar
CCCP                                 Igor Konstantinov / Vjatjeslav Molotov
Chaingang                            Hannibal / Clark
Snövit och de två Dvärgarna          Empire-Eiffel / Kebne-Kaknäs
Lost Lobos                           Lobotommy/ Lobbotony
The Constructors                     Bud / Burt

Köpenhamn, Måndag 980511:

Sitter utmattad efter att ha slösat bort en fullkomligt perfekt helg med att sitta på tryckeriet och publicera Slaktbollsnytt. Nu har vi oss själva att skylla, då vi kunde ha valt en annan helg, men sådant är aldrig lätt att veta innan.

Vi är dagen till ära inbjudna att deltaga i en Euro-träff i Köpenhamn för förbundsrepresentanter från bollsportsförbund med OS-kanditatur under prövning. I afton kommer vi träffa delegater från andra spännade förbund: Bordboll, Hamnboll, Brutalboll samt Jätteboll. Det skall bli kul att utbyta erfarenheter med några likasinnade.

Tiden som förflutit sedan vi lossade nyheter från redaktionen har varit lugn. Förutom de förtappade spelarna (Freddy väck, Gusten väck) så har kansliet haft all tid i världen att planera Slaughtermania IX. Årets VM kommer att bli det jämnaste genom tiderna. Känns det igen ?

Slaktbolls-VM 1998 går av stapeln 2-4 Juli på Gotland. Arrangörer är förra årets Världsmästare, Stall Petras Vinnarhål. Dessa guldgossar har vi särat på och de lovar att göra upp om bucklan med varandra och alla andra. Sista anmälningsdag är 30 Maj, så snart kommer alla lag finnas med här på ISF's hemsidor. I år kan vi räkna med att lagen själva bygger hemsidor för fansen att logga på. Det blir säkert något extra.

Håll ögonen öppna - det finns ett nytt nummer av Slakbollsnytt i handeln och det är som vanligt fullsäckat med fakta.

Stockholm, Onsdag 971231; Nyårskrönika

Så har då ännu ett år passerat och vi på Slaktbollsnytts redaktion tänkte sammanfatta 1997, slicka igen kuvertet och sända detta Slaktbollsstinna år in i det förgågna. Vi sprättar även upp 1998 och ställer krav och formulerar önskningar inför det nya året.

1997

Spelare och publik har mognat - vilket framgick med all önskvärd tydlighet under årets VM. Nu kan man till och med uppleva att spelare och publik gör vuxna saker tillsammans - utanför centercourten.

För andra året i rad så arrangerades Slaktbolls-VM med lottade lag, vilket har visat sig vara ett riktigt lyft för turneringen. Det märks inte minst på längden på matcherna. Vi har på senare år brottats med problemet att hinna klart grundspelet pga av detta, så vissa matcher tvingas vi slutföra i mörker (kanske är det dags att anskaffa strålkastare ??).

Världsmästarna 'Stall PV' jobbade mycket starkt, och vann titeln på att ha en god kampvilja och envist stå emot alla försök att bringas i brygga. Värt att notera är att de tre lag som 'vann' varningsligan också lyckades ta sig till semifinal. Mest varnade lag ?? Stall Petras Varnare, såklart...

1998

Lottningen inför 1998 är redan klar så vi kan ju redan nu konstatera att på skärmen är tipsen inför Slaktbolls-VM en enkel match att färdigställa: Blaren&RedGay möter Jens&RåKent i en härlig VM-final.

Ölkonsumtionen kommer tack vare en central tapp att bli mycket jämnare under 1998. Kommer humöret att vara jämnare ?? Vad händer om biran tar slut Fredag 20:00 ?? Hur skall vi motivera domartjänst när incitamentet, den sk domarölen, blir värdelös ??

Filmningen under VM måste bli bättre. Idag har vi usel bevakning under tävlingarna och sammanställningen av snuttarna är om möjligt ännu mer bristfällig. Här krävs förmodligen att förbundet går in med stödåtgärder. Och när vi ändå diskuterar stöd, så undrar redaktionen lite smått: Kommer ISF att bli upptagna i Riksidrottsförbundet under 1998 ?

Det var lite kort om 1997-98. Ha en skön nyårshelg och kom ihåg:

Slaktboll - Ett lätt sätt att skinnflås !

Stockholm, Söndag 971207

Vi kan nu som enda inbjudna organ erbjuda 'inside information' från Slaktbollsförbundets Vinterträff. Den gick av stapeln hemma hos vår brandman Carli - utan grannars välsignelse.

I hela världen har man nu väntat på lottningen av lagen till 1998 års Slaktbolls-VM. Nu är den klar och resultatet kan vi presentera här, exkusivt på ISF's hemsidor.

Kvällen startades med pilsner, korv och Tips-Lördag. Spelarna avnjöt en helafton med allehanda nöjen i diskret hemmamiljö, där hela kalaset förgylldes av en fet V75-vinst. Efter att 1997 års Slaktbollsvideo hade förevisats, drog eliten vidare ut i Stockholms nöjesliv.

Nu kommer de kommande månaderna att vara kantade av hård och hänsynslös träning. Samtliga lag har ambitionen att ta guld och för att nå dit krävs att de har förberett sig ordentligt. Vi åtekommer med träningsrapporter vad det lider.

Stockholm, Fredag 971205

Vi har hunnit in i December och marken ligger täckt med ett lager av snö. För oss Slaktbollsspelare är detta kanske inte något vidare underlag att lira på - men det är ett förträffligt klimat för att arrangera Vinterkonselj !!

Vi har i år förlagt Vinterträffen till Solvalla, i hopp om att Remy skulle ordna med en extra travdag som tack för att ISF förlagt detta evenemang där. Men ack vad vi bedrog oss. Men nu gör inte det så mycket ändå, för programmet är fullspäckat.

Det blir sedvanligt skryt, styrkelyft, bärs, omröstningar, hallonkräm, utspel, travspel och ranking. Sedan kommer lottningen av 1998 års Slaktbollslag att ske. Över 2 miljarder TV-tittare runt om i världen lär missa denna, för den kommer att genomföras bakom lyckta dörrar.

Sist men inte minst ( utan längst ), kommer 1997 års Slaktbollsvideo att visas. Den har i år producerats av Krullet och Labbe ( Bra jobb !! ) och General Blarreman stod för regi.

Stockholm, Fredag 970912

Nu har nästan två månader passerat sedan vi genomförde Slaughtermanaia VIII, och samtliga spelare har glömt sorgerna och minns endast höjdpunkterna. Efter ett VM infinner sig tyvärr alltid en stor portion vemod, då vi alla vet att det är fruktansvärt långt kvar till nästa fest. Men det kan ju alltid vara en tröst att veta att det kommer nya nummer av Slaktbollsnytt, en avslöjande VM-video och en Vinterträff för att väntan inte skall bli alltför krävande.

Nu börjar också de flesta få fram sina semesterbilder, vilket gör att vi får lite fler bilder att visa. Titta om just Din favorit finns med i galleriet.

Ireviken, Lördag 970705

Stall Petras Vinnarhål Världsmästare i Slaktboll 1997 !!!

Äntligen slutspel i Slaktbolls-VM 1997 !! Samtliga spelare i eliten var samlade och VM drog igång i gryningen. Efter att grundspelets topplag hade expedierats i kvartsfinalen, följde ett rafflande semifinal-pass.

Stall Petras Vinnarhål har i grundspelet övertygat rejält och lämnade ingen besviken i semin. Även Twins hade koll på läget i semifinalen och mosade sina opponenter Domedagen.

Sen var det dags för finalpasset - och det blev en rackarns final. Twins gjorde en stark insats genom hela serie-spelet, men när finalen tog vid lades allt detta bakom dem. Stall Petras Vinnarhål tog kommandot efter ett tag och sedan var det rena Eriksgatan.

Resultat Från Slaktbolls-VM 1997

Ireviken, Fredag 970704

Grundseriespelet är klart efter att 28 stenhårda matcher. Det har visat sig vara det mest spännande och jämnaste i Slaktbollens historia, eventuellt med undantag för premiärturneringen 1990. Och hur tätt det var i toppstriden ser ni i tabellen på resultatsidan ( länkad härunder ).

Publiken har stortrivts i den gassande solen, medan spelarna har svettats litervis på grund av ansträngningarna i den 45-gradiga hettan. Vi har haft en strid ström av besökare under denna andra tävlingsdag och förväntar oss publikrekord till det ovissa finalpasset i morgon.

I afton förväntas det bli stort kalas i spelarlägret, där det bjuds på levande musik och obegränsat med förfriskningar. Vinnarna av Grundserien hyllas, vinnarna på slaktbollstipset presenteras och samtliga deltagande lag får tillfälle att framföra egna låtar inför publiken. Andlig och kroppslig avkoppling för samtliga finalister. Och i morgon Lördag smäller det.

Ireviken, Torsdag 970703

Slaktbolls-VM har startat igen !!

Klockan 0645 i ottan öppnade sekretariatet för att ta emot lagdeltagarnas anmälningar. Gunder Hägg och Colonel Snitch anlände sent Onsdag kväll så det var 16 spelsugna licensiater som köade för att få komma igång med spelandet. I förberedelserna har bland annat ingått att spela in en lagpresentation inför TV-kameran samt att hälsa på Bod Jehander.

Klockan 0905 gick så första VM-matchen igång. Det var förra årets Världsmästare som i var sitt lag besteg centercourten för att betvinga sitt motstånd. Matchen mellan Twins och Team Ramadan slutade med en 3-1 seger för Twins.

Årets turnering har öppnat så jämt som vi anat och det har inneburit kraftiga förseningar. Så mycket att spelarna inte hade klarat av första halvan av grundserien förrän klockan hade blivit 22:30. Och de kompletta resultaten hittar du här.

Ireviken, Onsdag 970702

Så kom Onsdagen och med den både moln och fler spelare. Vi har fått bekräftad närvaro från Allah, Sisu Koff, Fenrisulven, Muhammed, DeVito, Arne Tammer och Kjell G Spritström. Nu väntas de sista spelarna in i natt och sedan är det klart för Slaughtermania VIII.

Molnen har under dagen skonat de solsvedda spelarna från alltför höga doser av UV-strålning och det har i sin tur borgat för ett konstant spel på den nya centercourten. Spänningen och förväntan inför morgondagen är på topp och samtliga deltagare smyger runt och spanar in sina kommande kombatanter.

Framåt aftonen har sportdrycken börjat bita och stämningen är på topp. Kylskåpen dignar av mat och dryck, sportpersedlar ligger nystruka och klara i alla vrår och klockan 02:00 i natt öppnar grindarna. Och Ni som inte kan närvara får hänga kvar på nätet. Här kommer resultaten först !

Ireviken, Tisdag 970701

Tisdagen har inneburit ett gigantiskt steg fram för slaktbollen. Ett väl sammansvetsat team bestående av Niklas, Jens, Carli, Thomas, Fredda, Mange, Freddy och Dagge har med gemensamma ansträngningar gjort om hela centercourten i Ire. Det har rivits, lagts nya linjer och lagts nytt underlag under den stekheta solen.

När den färdiga planen stod redo att ta emot sugna slaktbollspelare, invigdes den med stor pompa och ståt. Och den var verkligen till belåtenhet. Efter premiärmatchen mellan Uroboros/Karhu Koff och Major Trouble/Hans P Tallskog, lät slaktbollsgeneralen meddela att "Planen har genomgått en succéartad ansiktslyftning".

Vädret har varit mycket varmt och vinden har friskat i, men till kvällspasset hade korsdraget upphört och spelförhållandena var perfekta. Idag dök Svartnegern med bihang äntligen upp i viken, så det är totalt sju licensierade spelare som kommer att besöka Irebadens After Boll i afton.

Ireviken, Måndag 970630

Slaktbolls-VM är nu bara 3 dagar bort och de första träningsmatcherna är avklarade. Årets ena rookie, Y-Fredd, har körts in under dagen och visade klart och tydligt att han hade mycket att lära ännu. Men det var ändå ett lovande debutpass för den nye adepten, konstaterade de luttrade betraktarna vid sidan av plan.

I skrivandes stund har vi den traditionella solvilan mellan 17:00 och 19:00, när spelarna äter en bit mat, hånar sina tillkommande motståndare och laddar för kvällspasset.

På plats är redan Uroboros, Karhu Koff, Major Trouble, Hans P Tallskog och Y-Fredd. Vi väntar oss även A-Fredd till kvällspasset och kanske dyker också Svartnegern upp - han är åtminstone i faggorna.


Stockholm, 970611

1997 års sportsliga höjdpunkt, Slaktbolls-VM i Ire, börjar nu närma sig med stormsteg. I denna vecka gick den officiella inbjudan ut till Världsmästerskapen, och sportchefen Niklas Sjöblom var på ett strålande humör när han mötte pressen utanför ett hotell i Upplands Väsby förra helgen.

"Vi har förmodligen det jämnaste startfältet på år och dag inför turneringen. Det kommer bli en underbar drabbning i år." myste han i vårsolens sken.

Inbjudan är upplagd på så sätt, att deltagarna lämnar sina personuppgifter och diverse detaljer om sitt lag, exempelvis lagdräktens utseende, artistnamn på lagmedlemmarna och liknande. Det sist anmälda laget till årets VM får ett hedersuppdrag med latrinen. Våra reportrar från Slaktbollsnytt har givetvis koll på utvecklingen, och kommer att vara på plats för att bevaka anmälningsläget framöver.


Samtliga lag har nu anmält sig till Slaktbolls-VM 1997. Deltagarförteckningen ser ut som följer:

Finland Brinner / Finland's On Fire     Sisu Koff / Karhu Koff
Domedagen / Doomsday                    Fenrisulven / Uroboros
Team Ramadan                            Allah / Muhammed
Fabulous Fredd's                        Y-Fredd / A-Fredd
Team Intersport Sweden                  Gunder Hägg / Arne Tammer
Twins                                   Svartnegern / DeVito
Stall Petras Vinnarhål                  Hans P Tallskog / Kjell G Spritström
The Rat Squad                           Major Trouble / Colonel Snitch

Back to ISF Home Page